© 2014 eva Hemodlade persikor

Hur hör mat och trädgård ihop?

Ibland får jag frågan hur man kan kombinera mat och trädgård. Jag blir alltid lite ställd vid frågan, för mig är det självklart. Man plockar de bästa bitarna i livet – växter, djur, mat, människor man tycker om och sätter de på samma plats, som i en trädgård.

På söndag kommer 13 stycken 5-åringar hit på kalas. Vad de inte vet är att jag har planerat en upptäcksrunda för dem.

Jag kommer köpa hem grönsaker och frukter som finns i trädgården och så ska de få gissa vilken växt som tillhör vilken.

Det ska bli kul att se om de kan lista ut vilken växt i trädgården det växer avokado, citroner, fikon och persikor på. Eller om de kan hitta physalisskatten. Få samtala med dem om hur frukten känns och ser ut. Eller om de vågar smaka! Det ska bli spännande att se deras reaktioner.

Därefter, om de vill, kan de få en smakrunda, då de kan få smaka på örter, aronia, mullbär och vinbär som finns i trädgården.

 

 

 

blog comments powered by Disqus