© 2014 eva IMG_5594

I år får det sås nya idéer!

 

Häpp, häpp!

Så var man här igen i januari och julen har nästan körts ut. Och självklart gör man det sedvanliga blogginlägget hur mycket man längtar efter våren och hjärnan går i spinn på vilka projekt man ska ha under året. Som att inte så några frön till exempel.

Nog väl kommer jag att i slutet av januari, efter att hyacinterna och amaryllisarna har gjort sitt få en oemotståndlig lust till att så och de snygga pluggboxarna åker fram i köksfönstret, där jag driver upp de mest ynkliga tomatplantorna och en hel del annat som inte kommer att ta sig för att på någon vänster råkar jag envist missa det här att man ska skola om dem i större krukor innan man sätter ut dem. Eller att man helt plötsligt råkat glömma vattna en solig dag och den lilla växten bara sunkar ihop. Eller också blir jag totalt hemmablind och mina pluggplants helt sonika tar upp den enda fönsterkarm jag har fram till slutet av maj då jag äntligen kan sätta ut mina små pluttar för att i augusti återigen konstatera att komposten driver fram bättre tomatplantor än jag. Kanske jag i maj ska slänga lite kompostjord i en bytta och se om tomatplantorna bara växer upp huxflux som de brukar och ge mig fina tomater i present?

Nänä, i år ska jag bryta traditionen. Frågan är vad jag då ska roa mig med? Kanske blommar mina epiphyllium så jag kan njuta av dem i köksfönstret. Kanske ska jag chocka mig själv och faktiskt ha en snygg fönsterkarm i år, precis som alla andra icke växtförökningsmänniskor har.

Vi får väl se….

 

 

blog comments powered by Disqus