© 2013 eva IMG_4891

En sommarinjektion

Hemkommen efter en veckas sol och färg boost på Gran Canaria!

Det är första gången jag flyr utomlands under årets tunga månader. Och det var helt fantastiskt! Från det att man satte sig i den isiga bilen klockan 4 på morgon och känslan när man lämnade vinterjackan i bilen och steg in på flygplatsen i vetskapen att om 6 timmar kommer sommarvärmen att slå emot mig!

Och den vackra solen strålade mot mig när jag steg ner från flygplanets trappa. Så fortsatte den att skina för mig i en hel vecka! Det var ett hårt slag att lämna den där, när jag hade fått en sådan varm upplevelse.

Min familj börjar bli vana. Mamma vill åka utomlands. Hon vill studera nya blommor och hitta ny inspiration. Men ändå följer de tacksamt med. Fast jag lurar med dem till den ena botaniska parken efter den andra. Eller att jag långsamt släntrar efter dem med ögonen på buskarna. Eller mutar med att gå till en lekplats för att i själva verket få spana lite på hotellens överdådiga entréer och trädgårdar, eller ännu bättre, lokalbefolkningens trädgårdar.

“Jaja, gå ni på lekplatsen! Jag ska bara kolla in den här hibiskusen” hojtar jag från buskarna.

Och helt värdelöst är det att åka buss med mig! Fönsterplatsen, den är min! Och har de oturen att fråga något medan jag sitter med blicken fäst mot landskapet och sitter och irriterar mig för att jag inte vet vad det är för växt jag ser, får de inte mycket till svars. I år  var det ett träd som jag aldrig sett förut, som rynkade min panna mer än en gång. Ett mörkbladig träd med “kvastar” som stod rakt upp från trädet. Det enda trädet jag kunde komma på att det kunde vara var avokado, mycket pga att hotellets avokado var bland den godaste jag ätit. Så fantastiskt krämig med en mild avokadosmak. För att inte tala om deras papaya och bananer. Vilken smak och vilken perfekt mognad. Bara tanken på deras frukt får det att vattnas i munnen på mig.

Men nu är jag som sagt hemma igen. Och väntar på de första vårblommorna, den härliga vårsolen och kvittrande fåglar. I morgon får årets första tulpanbukett hoppa ner i vasen tillsammans med amaryllisarna och kanske ett gäng primulor får hoppa ner i renskålen. Blå kanske? Det har jag inte haft förrut….

 

 

blog comments powered by Disqus