© 2013 eva IMG_4284 (1)

En förlängning av huset

Sitter inne och tittar ut på den snöklädda trädgården och inser att jag inte längre kommer ihåg det magiska som sker i mars. När lökarna tittar fram, träden knoppas och solen värmer.

Idag känns marsdagen långt borta. Och än längre bort känns sommaren.

När jag för 8 år sedan började gestalta min trädgård, var  jag alldeles säker på att perenner kunde enbart utgöra en trädgård. Framför allt buskar var av ondo, och träd visste jag inte var jag skulle sätta dem för bästa resultat. Sen gick åren och träden tillkom en efter en. Än idag, trots 8 träd på framsidan saknar jag ett. Eftersom jag har en liten trädgård, 425 kvadratmeter tomt, har jag fått välja träd med omsorg, alla med en alldeles speciell karaktär, som Robinians små vackra blad, klotkörsbärets runda krona eller mullbärsträdets hängande grenar.

Men mest idag, längtar jag efter blommorna, efter att gå barfota i det mjuka gräset och att springa ut och in genom dörren utan att klä på sig vare sig om fötter eller armar. Men kanske, det livet, inte finns så långt fram i framtiden trots allt. Jag kan nog stå ut en dag till eller så.

 

blog comments powered by Disqus