© 2013 eva IMG_4576

En blomma åt mor

Visst blir en mamma alltid glad när barnen har plockat en bukett blommor för att visa hur mycket de älskar sin mamma? Eller?

Vi backar lite. I slutet av december upptäckte jag en knopp i min Afrikas Blå Lilja. Jag menar, hur fantastiskt är det inte med en knopp i en vintervilande blomma? Så jag gick där och tittade till den, säkerligen ett par gånger om dagen. Häromdagen såg jag att, snart skulle blomman öppna sig, och jag började fundera på om den inte skulle få flyttas fram på hedersplats till allmän beskådan.

Så hände det sig att mina citrusträd fick sköldlöss, varav jag bestämde mig för att sätta dem i duschen och handskrubba av de små äckliga djuren. Bäst när jag satt där, lite halvt muttrande eftersom det ser ganska mörkt ut för mina träd, kommer min söta, underbara dotter in med en bukett i handen – en torkad kvist ek, 2 lergodsblommor och till min förskräckelse DEN BLOMMANDE BLÅ AFRIKAS LILJA.

Visst är det tur att man genom åren tränat upp ett pokeransikte och tygla sin känslor, för den här omtänksamma handlingen föll väl ut hos mig som snällt satte blomman i vasen tillsammans med amaryllisarna som jag själv hade plockat.

Vilken lycka det är att ha någon som är precis som jag!

 

 

  • Britt-nilsson

    Visst är det  rart när barnen plockar blommor. Det har jag många goda minnen av ;)

blog comments powered by Disqus