© 2013 eva IMG_9481

Kära grannar…

Har ni tänkt på, när ni traskat igenom villakvarter, att om ett hus har en vacker trädgård så har grannen även det? För visst smittar det av sig, kreativiten och lusten att skapa.

Eller är det så att vi inte kan vara sämre än grannen?  Fast jag tror mer på att man blir inspirerad och vill också ha det så fint som grannen.Eller hur?!

I vår gata har jag och grannen till vänster gröna blommiga trädgårdar, medan grannen rakt över och grannen till höger har disciplinerade minimalistiska ytor. Ibland kan jag bli lite avundsjuk på deras perfektion när jag tittar ut över min egen latinnamnade virrvarr,  där passionen ibland tar över från ordning. Som ett organiserat kaos, ni vet.

Ett annat lysande exempel upptäckte jag i grannområdet härom kvällen. Det började med att det första huset på gatan hade en lite extraordinär julbelysning. Nästa hus hade liknande, och nästa och nästa….så fortsatte det så säkert 5 hus fram. Den ena finare än den andre. Sist på gatan var det 3 hus som inte hade snygg belysning, men jag kan slå vad om NÄSTA ÅR är de oxå med på gatans ljusparad!

 

 

blog comments powered by Disqus