© 2012 eva

December…

Den ljusaste månaden på året!

För visst är det så, att vi tänder mest ljus i december månad? Det är också den månad vi ser fram emot snön, julen, att få vara inomhus, tända ljus och brasa och bara mysa.

Egentligen är det konstigt att vi under en månad förbereder, fixar och donar inför en dag – julafton. Är det egentligen julafton som är det speciella med julen eller är det julmånaden innan själva dagen? Visst är det mysigt att bara få vara inomhus och pilla och göra det extra fint i hemmet?

Jul! Ett ord som sammanför oss men som alla förknippar med olika saker och händelser. På mina kvällspromenader med hunden la jag en kväll märke till något alldeles speciellt! I vissa hus stod traditionella ljusstakar framme i fönstren, i andra moderna, i vissa hus var julgranen på plats färdigklädd och allt och i andra anade man inte ens att julen var på framgång. Och det är det som är så häftigt, att var och en kan göra precis hur de vill och hur man tycker om.

Hos oss brukar den röda jul börja vid Lucia. Då kommer tomtarna fram, granen kläds och julmusiken klingar. Men innan dess har det oftast varit en vit jul, med lagom mycket glögg och så ERA, ni vet de där munkarna som sjunger så fantastiskt. Det är den bästa julmusiken.

Vitt, guld, svart, brunt, rosa, grönt, rött, silver – jodå, alla färger får plats i ett hem och samtidigt.

Vilka är dina favoritfärger?

 

  • Susie Bloom

    Vilken vemodig historia den om lammöronen! Sorglig men samtidigt tankeväckande.

blog comments powered by Disqus