© 2011 eva Lila hyacint

Smått förvirrad

Det känns verkligen inte som om jag har gett min kära trädgårdsblogg någon kärlek på länge. Kan det vara för att det fortfarande inte har blivit någon trädgårdssäsong? Lite förvirrad är jag också var jag ska lägga mina krukbilder som jag har på bordet. Här eller på festbloggen? Vad tycker ni? Här kommer lite inomhusvårkänningar iallafall :)

Krokus i drejad svart skål. Det som är bra är att man kan sätta ut krokusen i trädgården när tjälen har gått ur marken.

Ett par veckor senare, när krokusen blommat över hittade jag praktexemplar av  Campanula ‘Haylodgensis’, en av mina vårfavoriter. Den här blir också jättefin i trädgården om man lyckas hålla den vid liv genom att hålla den jämt fuktigt, utan att övervattna och inte ha den i alltför mycket sol.

Här har vi förra årets vårlängtan. I samma skål sällskapar primula, miniros och ett blockljus. Och vet ni vad som är bra? Både rosen och primulan kan grävas ner i trädgården, de med!

I en annan skål har jag planterat min 5årigas sons val, även den en campanula med en intensiv blålila färg. Så vacker den hade varit under silverpäronet i trädgården.

Här har vi den vackra skålen innan den var fylld med en campanula.Då gick tonerna också i lila, fast med väldoftande hyacinter. De kommer bli snygga i min trädgård sen :)

Måtte våren komma snart!

 

blog comments powered by Disqus