© 2011 eva Trädgårdslandet

Den bästa delen

i min trädgård är trädgårdslandet. Jag är inte bra på att så fröer och driva upp plantor (lite avundsjuk är jag på de som är det) som sedan blir goda grönsaker så jag kör ett perennland istället.

Mitt trädgårdsland består av rutor och i varje ruta har jag ett växtslag. Jag sparat 2 rutor där jag kan så vad som faller mig in, oftast den späda plocksalladen och ruccola.

Jordärtskockor, amerikanska blåbär, rabarber, sparris, hallon, vinbär, jordgubbar, smultron och så klart timjan, persilja, gräslök citronmelis, mynta och oregano är de perenner som odlar.

Det perfekta är att det kommer i olika omgångar.

Först kommer jordärtskockorna. De mognar i november och kan plockas upp fram till mars. I maj tittar rabarbern fram tillsammans med sparrisen. Lagom till midsommar kommer jordgubbarna och smultronen för att följas av vinbären. Blåbären kommer i slutet av juli och därefter mognar hallonen som går att skörda fram till oktober!

Har jag blivit av med mina barn, vet jag att de kan stå  i trädgårdslandet där de själv får plocka och äta hur mycket de vill. Ofta kommer grannbarnen in och hjälper till att äta eller för att hjälpa mig att rensa ogräs. Och icke att förglömma, hunden kommer och gräver ( fast det är inte ett lika välkommet inslag!).

blog comments powered by Disqus