© 2011 eva Pictures

Ljust rosa

Efter ett par dagar med sol och tö och vårlöfte slog vintern till igen! Återigen har marken frusit och alla små vårtecken återgick till vila. Jag som bara längtade efter våren! Hungrig på vårblommor gick jag på jakt och jag blev minst sagt drabbad av köplust i gardencentrat jag besökte. Jag stod vid de framdrivna vårlökarna och plötsligt fick hjärnan snurr och för att inte förköpa mig på de små liven fick jag ta en lång paus och titta på sådant jag tyckte var mindre köplustframmanande. Min tanke var att fylla en stor skål med vårlökar men då jag inte kunde välja vilken färg eller i vilken utformning började jag tänka på andra skålar. Jag kom att tänka på min fina svarta drejade skål. Genast blev köpet mycket lättare och årets svarta skål blev fylld med vita krokusar. Inväntar blommningen sen kommer bilder. Bjuder istället på förra året “måstehafärg” arrangemang.

I skålen:

1 blockljus, ljusrosa

1 primula, ljusrosa

1 miniros, mörkrosa

Klä skålen med plast, tex en plastpåse. Lägg i en näve lecakulor och jord. Plantera blommorna. Dekorera med något fint, som här ett hjärta i glaskross.

blog comments powered by Disqus